Byggeriet

I 2015 blev bygningen købt af de to Silkeborg lokaliserede virksomheder PLH Ejendomme og Henning Mortensen A/S, der vil omdanne den gamle højskole til 18 eksklusive lejligheder

Omdannelsen af højskolen Performers House til boliger sker med størst mulige respekt for den præmierede bygnings karakter, og har som mål at fastholde det enkle rene udtryk, som supplerer de gamle rødstensbygninger på Papirfabrikken på fornemste vis.

Bygningens karakteristiske ydre bliver fastholdt, og altaner i samme minimalistiske formsprog bliver tilføjet, derudover bliver bygningens facader åbnet op, så lejligheder vil blive gennemlyste.

Der etableres 6 ”rækkehuse” med mezzanin og dobbelthøje opholdsrum i stueplan og 4 lejligheder på henholdsvis 1. og 2. etage. På 3. sal og tagetagen skabes 4 lejligheder i to plan med tagterrasse.

Lejlighederne fordeler sig fra ca. 114-225 m2 og henvender sig således til et bredt publikum med fokus på familier og midaldrende par, som flytter tilbage til midtbyen og alle dens faciliteter.

Der etableres 2 ekstra elevatorer i forbindelse med de eksisterende trapper i gavlene for at sikre adgang. Depotrum findes internt i lejlighederne, og i forbindelse med cykelskurene til ”rækkehusene”.

Udendørs opholdsarealer sikres på altaner/terrasser og på de omkringliggende rekreative områder i forbindelse med Papirfabrikken.

Lejlighederne er tegnet med udgangspunkt i den skandinaviske traditions moderne og tidløse arkitektur bygget på forståelse af stedets ånd, og vil være indflytningsklare omkring foråret 2017. 

Del siden: